fbpx

 

Γεννήθηκε στην Αρκαδία το 1948.

• Ζει στον Υμηττό από το 1952, παντρεμένος με την Ανδριανή Αργιανά με τα δύο τους παιδιά και τα εγγόνια τους.
• Πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου.
• Ασχολήθηκε για λίγο χρόνο με τη δικηγορία αλλά τον κέρδισε η ελεύθερη αγορά όπου έως το 1990 διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων.

41 χρόνια συνεχούς Αυτοδιοικητικής προσφοράς

Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Υμηττού, με Δήμαρχο τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη, όπου και επανεκλέγετε το 1986.
Μέχρι το 1990 υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Υμηττού.

Το 1991 εκλέχθηκε Δήμαρχος Υμηττού όπου και παρέμεινε σε αυτή τη θέση ευθύνης έως το 2006 αναβαθμίζοντας με τους συνεργάτες του με το έργο και τις δράσεις τους οργανωτικά τη λειτουργία του Δήμου και την ποιότητα ζωής στις όμορφες γειτονιές του Υμηττού.
Στις εκλογές του 2006 ο Συνδυασμός που ηγήθηκε εκλέγεται δεύτερος και παρά τη συνήθη πρακτική των πρώην Δημάρχων παρέμεινε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του.

Με την ενοποίηση των πρώην Δήμων Δάφνης και Υμηττού στις δημοτικές εκλογές του 2010, με στελέχη του συνδυασμού του, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Μανόλη Σταυρακάκη ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ – Μαζί μπροστά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 δημιουργεί εκ νέου δημοτική ομάδα λαμβάνοντας δύο θέσεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Τον Μάϊο του 2019 εκλέχθηκε εκ νέου δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική ομάδα του επί σειρά ετών συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακούρα, όπου όμως μετά την προσχώρησή του στην διοίκηση του Αναστάσιου Μπινίσκου δήλωσε ότι η ιστορία του δεν του επιτρέπει να γίνει μέρος μια συνεργασίας απέναντι σε όσα υποσχέθηκαν στους δημότες με την κάθοδο τους στις δημοτικές εκλογές. Ο Δημήτρης Αργιανάς από τη πρώτη ημέρα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου για την περίοδο 2019 -2023 παρέμεινε στα έδρανα της αντιπολίτευσης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ των αδελφοποιημένων πόλεων και περιοχών της Μεσογείου» που περιλαμβάνει 85 πόλεις από 9 κράτη της Μεσογείου, έναν από τους εννέα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 1999 μέχρι το 2006 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ.

Την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττική (ΤΕΔΚΝΑ). Από το 2003 έως το 2006 μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και της Επιτροπής Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της ΤΕΔ-ΚΝΑ.

Υπήρξε μέλος της Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Π.Ε.Δ.Α.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στηρίζει ενεργά με την πολυετή εμπειρία του και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ανεξάρτητη συμμαχία πολιτών ΔΑΦΝΗΣ -ΥΜΗΤΤΟΥ Πόλη Φωτεινή και τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Δαουλάρη, με στόχο την επανεκκίνηση του ενιαίου Δήμου μας.