fbpx

Τη Κυριακή 3 Μαρτίου η παράταξή μας «Πόλη Φωτεινή» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και παρέδωσε τις Φωτεινές Τιμητικές Διακρίσεις της, όπως έχει καθιερωθεί από το 2020.

Ο επικεφαλής τού συνδυασμού, Γιώργος Δαουλάρης, ευχαρίστησε τα μέλη τής Παράταξης για την υποστήριξή τους, καθώς και τους εκατοντάδες φίλους και δημότες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Η ανταπόκριση και η υποδοχή τού κόσμου, σε μία περίοδο που δεν είναι προεκλογική, υπήρξε μεγάλη.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους ξεχωριστούς φίλους, ειδικούς καλεσμένους που παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση και οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν «καλή χρονιά» στην παράταξη και συνέχεια τού έργου της στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Το λόγο πήραν οι: πρώην Αντιπρόεδρο τής Βουλής των Ελλήνων, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης τού ΕΚΠΑ, τον Πρόεδρο τής ΕΝΥΠΕΚ, Εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλο, την Επικεφαλής τής Δημοτικής Παράταξης Δάφνης-Υμηττού «Πολίτες σε Κίνηση», Όλγα Χριστινάκη, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Ανδρουλάκη, την Βερίνα Καρακώνη, πρώην Αντιδήμαρχο και Δημοτική Σύμβουλο τής Δημοτικής Παράταξης «Η πόλη μας Ενώνει», τον Πολύδωρο Συρίγο, πρώην Αντιδήμαρχο Ν. Σμύρνης και Υποψήφιο Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, τον Αθανάσιο Χαμπεσή που εκπροσώπησε τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον Νίκο Μαγγανάρη Περιφερειακό Σύμβουλος Αττικής, τον Μπάμπη Καραγιώργο Πρόεδρο τής αναπτυξιακής κίνησης πολιτών τής 2ης κοινότητας τού Δήμου τής Αθήνας «ΑΚΙΒΔΑ».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής έκανε σύντομη ενημέρωση για την παρουσία τής δημοτική παράταξης μετά τις δημοτικές εκλογές τη σύνθεση της νέας δημοτικής ομάδας αναφέροντας ότι μπορεί για ελάχιστες ψήφους να μην βρέθηκε η δημοτική παράταξη στον 2ο γύρο, αποτέλεσμα όπου θα οδηγούσε στην διοίκηση του δήμου, δεσμεύεται από το υψηλό ποσοστό θυμίζουμε την 1η θέση στην μεγαλύτερη περιφέρεια του ενιαίου δήμου τη Δάφνη, να συνεχίσει με πίστη στις αξίες του μαζί με τα μέλη και φίλους τής παράταξης να εκπροσωπήσει το όραμα των χιλιάδων δημοτών που πίστεψαν και πιστεύουν σε μια διαφορετική διακυβέρνηση της ενιαίας πόλης μας τής Δάφνης και τού Υμηττού.

 

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν Τιμητικές Φωτεινές Διακρίσεις μια δράση τιμής σε ανθρώπους που η δημοτική παράταξη ξεχωρίζει για το έργο και τη δράση τους. Για το 2024 οι διακρίσεις δόθηκαν:
o Θεματική Αυτοδιοίκησης:
στον Δημήτρη Αργιανά, για τα 42 χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής προσφοράς του στα έδρανα της πόλης μας,
στην Καλιρρόη (Ρόη) Ρούσσου για τα 29 χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής προσφοράς της, ως Δημοτική Σύμβουλος της πόλης μας,
στον Νικόλαο Ντίνο για τα 21 χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής προσφοράς του στα έδρανα της πόλης μας,
στον Ιωάννη Δραγάτση πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Δάφνης,
στην Αντωνία Ρεμούνδου για την Αυτοδιοικητική προσφορά της ως πρώην Κοινοτική Σύμβουλος Υμηττού,
στον Διονύσιο Δαουλάρη για την Αυτοδιοικητική προσφορά του ως πρώην Δημοτικός & Συνοικιακός Σύμβουλος Δάφνης,
o Θεματική Παιδεία:
στον Νικόλαο Ευσταθίου πρώην διευθυντή 5ου δημοτικού σχολείου Δάφνης «Γιώργος Μπουζιάνης» για την ανεκτίμητη προσφορά του μέσα από εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις που δημιούργησε,
στον Ευάγγελο Αυγέρη Εκπαιδευτικό-Μουσικό για την πολιτιστική του δράση στο Δήμο μας,
o Θεματική Πολιτισμός:
στον Αντώνη Λουδάρο ηθοποίο-σκηνοθέτη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο πολιτισμό και την τέχνη,
στην Ελένη Ζιώγα ηθοποιό-λυρική τραγουδίστρια για την προσφορά της στο πολιτισμό και την τέχνη.
o Θεματική Επιχειρηματικότητα:
στην Αναστασία Κορινθίου – Χατζηρήγα συγγραφέα, σεναριογράφο, στιχουργό και δημιουργό του πολυχώρου εστίασης “Booking Hill”, όπου με τις ποιοτικές δράσεις της, προάγει τον εθελοντισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη μας. Τη διάκριση παρέλαβε ο συνδημιουργός τού πολυχώρου Αντώνης Χατζηρήγας.

Πιστεύουμε ότι οφείλουμε ως Δήμος και κοινωνία να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε ανθρώπους που λειτουργούν ως θετικά πρότυπά μας, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη εποχή όπως αυτή που βιώνουμε.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους από την εκκλησία, τα σχολεία, τους φορείς, τα σωματεία και επιχειρήσεις του δήμου μας:
ο Ιερέας τού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου & Αγίας Φωτεινή πατέρας Πλάτων Βλάχος όπου και ευλόγησε την Βασιλόπιτα ως εκπρόσωπος τής τοπικής Εκκλησιαστικής Ενορίας.
ο προϊστάμενος τού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αιδεσιμολογιότατος Δημήτριος Κουντούρης,
ο Σπύρου Αποστόλου υπολυκειάρχης 2ου Λυκείου Δάφνης
ο Κώστας Βαθειάς Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου Καρέα
η Χαρά Βιδάλη Πρόεδρο τής Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Δάφνης Υμηττού,
η Μαρία Διώτη Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Δάφνης,
ο Παναγιώτης Δούκας Πρόεδρος εργαζομένων ΕΑΣ πρώην ΠΥΡΚΑΛ,
ο Γιάννης Καλκατζίκος Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Δάφνης,
ο Δήμος Ψωφάκης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Δάφνη Υμηττού,
η Χαρά Πιτσιλή Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Δάφνης,
η Δήμητρα Σωτηροπούλου πρώην Προέδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Δάφνης

ο Χαρίλαος Ρούτσης Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Υμηττού ΑΜΥΝΤΑΣ,
ο Σωτηρέλης Δημήτριος Αντιπρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Υμηττού ΑΜΥΝΤΑΣ,

η Βούλα Τσιπράκη Προέδρος Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Δάφνης,

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Τάσος Καλαφάτης συνεργάτης του Παύλου Χρηστίδη, Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών τον οποίο και εκπροσώπησε, οι φίλοι & συνεργάτες του τού Βουλευτή τής Α΄ Αθήνας Παύλου Γερουλάνου Μαρία Γρυλλάκη, Γιώργο Κουμεντάκο, Γιώργο Μπίκο, Γιάννη Κοκκόλη, Μαρία Λυκίδη, Μαρούλα Τρυφωνίδου και η Αναπληρώτρια Γραμματέας τής Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Δάφνης Υμηττού, Ράνια Δανιλοπούλου.

Το ένα από τα δύο φλουριά, αυτό της πίτας που κόπηκε επί της έδρας έτυχε στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Διονύσης Παναγόπουλο, ενώ από τα κομμάτια που μοιράστηκαν δεν έχει βρεθεί ακόμη το δεύτερο φλουρί.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που δώσανε δυναμικό παρόν σε αυτή την 1η ανοικτή συνάντηση μας μετά τις εκλογές.

#polifoteini #daoularis #daphniymittos #pita