fbpx

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπου απορρίφθηκε η αίτηση της αναίρεσης των 104 στρεμμάτων, έγινε φανερό, πως αυτά που ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού προσπάθησε να μας πει ή να ψελλίσει ως σκέψεις αντίδρασης, δεν ήταν αρκετά. Ήταν σίγουρο ότι η νομική εξέλιξη αυτής της υπόθεση θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους δύο Δήμους στο μέλλον, καθώς θα χάναμε πολύτιμους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού λόγω των διεκδικήσεων των ιδιωτών.

Η νομική πορεία που ακολούθησαν οι διοικήσεις των δύο Δήμων δεν οδήγησε στην προστασία αυτών των χώρων, ενώ με την κατάληξη της απόφασης του Αρείου Πάγου δεν έμεναν πολλά να γίνουν, παρά να αναλάβει το Κράτος να προστατεύσει τον χώρο. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σήμερα και προφανώς η άμεση εμπλοκή τού πρώην Δημάρχου Βύρωνα και Υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, φαίνεται να οδηγεί σε μια λύση, με την ευθύνη καταβολής των όποιων αποζημιώσεων από το Κράτος.

Δυστυχώς, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούμε ενδεχομένως με ένα μεγάλο ποσό, αφού οι διοικήσεις των Δήμων δεν κατάφεραν να κερδίσουν νομικά τα θέματα που προέκυψαν. Παρόλα αυτά, θεωρούμε θετική την είδηση που διαβάζουμε και ευχόμαστε αυτό το θέμα να κλείσει οριστικά, με τους πολύτιμους αυτούς χώρους να μένουν προς όφελος των δημοτών των δύο Δήμων.