fbpx

16 Οκτωβρίου 2023

Μήνυμα 2ου γύρου

Εχθές, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, με τον 2ο γύρο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Η δική μας Δημοτική Παράταξη, για ελάχιστες ψήφους, βρέθηκε εκτός 2ου γύρου και έτσι δεν επετράπη στους πολίτες να έχουν μια καθαρή επιλογή αλλαγής. Από τις πραγματικές έρευνες που έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο εμείς όσο και οι άλλες δημοτικές ομάδες, είναι δεδομένο ότι αν είχαμε βρεθεί στον 2ο γύρο αντιμέτωποι με οποιονδήποτε υποψήφιο Δήμαρχο απέναντί μας, θα ήμασταν η 1η επιλογή των πολιτών.

Το αποτέλεσμα, όπως διαμορφώθηκε σε αυτήν τη φάση, έχοντας στον 2ο γύρο τους κους Αν. Μπινίσκο και Ν. Τσιλίφη παρά την, ιστορικά, μικρότερη συμμετοχή των δημοτών στις δημοτικές εκλογές της πόλης μας, έδωσε ξεκάθαρη εντολή διοίκησης στον κ. Ν. Τσιλίφη.


Να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή άγγιξε μόλις το 28.99% των εγγεγραμμένων δημοτών.

Στους 29 χιλιάδες δημότες προσήλθαν 7.698 εκ των οποίων οι 726, το 9%, επέλεξαν άκυρο & λευκό. Το τελικό αποτέλεσμα, 4.679 χιλιάδες ψήφισαν τον κ. Ν. Τσιλίφη και 3.019 τον κ. Αν. Μπινίσκο, κάτι που δίνει την ευθύνη του ενιαίου Δήμου μας στον πρώτο.

Δίνω τόσο στον ίδιο, όσο και στους συνεργάτες του συγχαρητήρια για την εκλογή τους.  Εύχομαι και εφόσον το αποτέλεσμα του 1ου γύρου παραμείνει -αναμένουμε το αίτημα της επανακαταμέτρησης που καταθέσαμε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου- να έχουν μία θητεία διαφορετική από αυτήν που είχαν με τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του κ. Αν. Μπινίσκου, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων. Μια θητεία δημιουργική, που να αφουγκράζεται τις αγωνίες των δημοτών, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Μια θητεία που να κάνει τον ενιαίο Δήμο καλύτερο για όλους μας.

Κλείνοντας, για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλες και όλους τους δημότες Δάφνης και Υμηττού, για την τιμή που μας έκαναν να μας δώσουν στον 1ο γύρο, για ακόμη μια φορά, την 1η θέση στη Δάφνη, τη μεγαλύτερη Περιφέρεια του ενιαίου Δήμου, όπως και να αυξήσουμε το ποσοστό μας από το 4% του 2019 στο 12% στον Υμηττό, την πιο δύσκολη για εμάς Περιφέρεια.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψηφίους της παράταξής μας, τους φίλους εθελοντές και συνεργάτες και πάντα την οικογένειά μου που σ` όλη αυτήν τη μακρά αυτοδιοικητική πορεία στην πόλη μας, μου έδωσαν την δύναμη και την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να αγωνιστώ μαζί τους για το καλύτερο του Δήμου μας.

Κατανοώ την απογοήτευση που διακατέχει τους δημότες και φίλους. Μετά το αποτέλεσμα του 1ου γύρου, είναι εκατοντάδες τα τηλέφωνα που απάντησα όλες αυτές τις ημέρες, στα οποία οι δημότες μού εκφράζουν τη θέση τους για το αποτέλεσμα και την αγωνία τους για το πώς θα προχωρήσουμε.


Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένω πιστός σε όσα εκπροσωπώ, όλα αυτά τα πολλά χρόνια. Η δύναμή μου, είστε πάντα εσείς. Όλοι εσείς που με φέρνετε κάθε φορά μια ανάσα από την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου.

Υπόσχομαι για μια ακόμη φορά να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και των ελπίδων όλων όσων στηρίξατε τον αγώνα μου, τον αγώνα μας.
Θα είμαι πάντα δίπλα σας, σε όποια θέση και εάν βρεθώ.

Μαζί, θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.


Προχωρούμε, η πορεία της ζωή μας δεν αποτιμάται ούτε από μια στιγμή, αλλά ούτε και από ένα αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους.

Γιώργος Δαουλάρης