fbpx

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενημερώνει τους δημότες της για όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην πραγματοποίηση έργων, στην αναβάθμιση υπαρχόντων υποδομών, είτε αυτές αφορούν τα οικονομικά τους δεδομένα είτε αφορούν την πορεία και ολοκλήρωσή τους. Η Διαφάνεια δίνει τη δυνατότητα στον ενεργό πολίτη να ελέγξει τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και να κάνει άμεσα και έγκυρα την αντιστοίχιση λόγων και έργων.

Συγκεκριμένα:

  • Έκδοση ηλεκτρονικού φυλλαδίου Δημοτικής Πληροφόρησης και Προβληματισμού για την ενημέρωση των Δημοτών για τα προγράμματα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο.
  • Στο ίδιο φυλλάδιο, παρουσίαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Επαναφορά της ετήσιας Λαϊκής Συνέλευσης της Δημοτικής Αρχής, με τους πολίτες να ρωτούν για τα πεπραγμένα και το έργο της χρονιάς που πέρασε.
  • Διενέργεια δημοψηφίσματος για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη με ενεργή συμμετοχή των πολιτών και στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δημιουργίας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
  • Σύγχρονος διαδικτυακός τόπος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού μέσω του οποίου ο πολίτης μπορεί να μαθαίνει οτιδήποτε τον αφορά και τον ενδιαφέρει για την πορεία της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Διαβάστε περισσότερα: https://daoularis.gr/diafaneia-oikonomikh-anaptyksh-nees-texnologies