fbpx

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει στον κατήφορο της αλαζονείας και της αδιαφορίας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας στην πόλη.

Θεσμός τείνει να γίνει η ετήσια απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου σε «εξωτερικό» συνεργάτη του Δήμου μας.

Φυσικά το 2022 υπήρχε η δικαιολογία ότι έπρεπε να εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Ν.4795/2021 και αυτές του άρθρου 168 του Ν.4270/2014 και δεν είχαμε εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά το 2023, δεν εκπαιδεύσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του νομοθέτη;

Την απάντηση την ξέρουμε. Ανάθεση σε δύο χρόνια, 49.600 ευρώ στον ίδιο εξειδικευμένο σύμβουλο και μάλιστα δεσμεύοντας και τον προϋπολογισμό του 2024.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Εφόσον ο Δήμαρχος θεωρεί ότι έχει γεμάτα ταμεία για να μοιράζει δουλίτσες, δεν κάνει κάτι για να ανακουφίσει την καθημερινότητα των πολιτών; Είναι καλύτερα λοιπόν να δώσει σε εμάς την δυνατότητα να υλοποιήσουμε το έργο επανεκκίνησης της πόλης μας από 01.01.2024.

Επίσης σημαντικό θέμα είναι ότι οι αναθέσεις αυτές γίνονται σε αντίθεση με την από 23.01.2023 ανακοίνωση αντίθεσης εφαρμογής του Νόμου από την ΠΟΕ ΟΤΑ και σε εταιρεία-ανάδοχο συμφερόντων και προσώπων που ελέγχονται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της πολιτείας για βιομηχανία περίεργων αναθέσεων από Δημόσιους Οργανισμούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι ως Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικοί.

Σας καλούμε να ακυρώσετε άμεσα την ανάθεση με ΑΔΑ 6078Ω9Φ-ΛΥΦ γιατί αν δεν το κάνετε θα προχωρήσουμε εμείς στην κατάργησή της αμέσως μόλις αναλάβουμε.

Σας δηλώνουμε επίσης ότι ο εσωτερικός έλεγχος των υπηρεσιών του Δήμου μας, θα γίνει σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας και με την σύμφωνη γνώμη τους, αμέσως μόλις πάρουμε στα χέρια μας την διαχείριση του Δήμου, διασφαλίζοντας την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία ελεγκτών και ελεγχόμενων.