fbpx

 

Δελτίο Τύπου - Πόλη Φωτεινή - Γιώργος Δαουλάρης

Οι φωτιές των τελευταίων ημερών, που κατατρώγουν από άκρου εις άκρον την Χώρα, μας καταθλίβουν για την καταστροφή, μας θυμώνουν για την ανικανότητα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα στις περισσότερες περιπτώσεις, μας ανησυχούν για τις συνέπειες που έχουν και στα Εθνικά θέματα αν σκεφτούμε ότι μόλις προ ημερών κάηκε αποθήκη βομβών στην Αεροπορική Βάση της Αγχιάλου, η Ρόδος κατακάηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα, ενώ συνεχίζει να καίγεται για έκτη ημέρα ο Έβρος, με τους κατοίκους να αυτενεργούν για την προστασία τους.

Είναι προφανής η αδυναμία της Κυβέρνησης και των Κρατικών Μηχανισμών πρόληψης και καταστολής, αλλά σε μεγάλο βαθμό και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να οργανώσουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα και δράσεις που να σταματούν έγκαιρα το κακό, που καταστρέφει ανθρώπους, τη φύση με τα χιλιάδες άτυχα ζώα, ανθρώπους, την οικονομία, τη συνοχή και εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην ευνομούμενη Πολιτεία που αποτυγχάνει στην πράξη να διαφυλάξει υπέρτατα αγαθά, την ίδια τη ζωή.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, που οφείλει ο καθένας μας να συστρατευτεί σε μια πιο αποτελεσματική προσπάθεια, βλέπω και τον ρόλο του Δήμου με ένα πιο οργανωμένο τρόπο, με απόλυτα λειτουργική Πολιτική Προστασία (που αποφασίσαμε και ποτέ δεν οργάνωσε η σημερινή Διοίκηση, όπως υποχρεούτο) με περισσότερα μέσα, ενήμερους και οργανωμένους πολίτες που θα συνδράμουμε άμεσα στην πρόληψη αλλά και καταστολή, τόσο μέσα από τον ΣΠΑΥ όσο και ανεξάρτητα απ’ ευθείας με ίδια μέσα του Δήμου μας, σε ότι αφορά τη ζωή μας την ίδια.

Με πρώτο μέλημά μας τη σωστή διαχείριση (που δεν γίνεται σήμερα) πρόληψη και προστασία των χώρων πρασίνου και αλσυλλίων μας όπως το Άλσος Άρη Αλεξάνδρου, ο Λόφος Καβάλας, το Άλσος Πέτρου και Παύλου, η Ζωοδόχος Πηγή αλλά και των γειτονικών αλσυλλίων μας όπως αυτό του Λόφου Κυνοσάργους Αγ. Ιωάννου, κλπ. Μας αφορά όλος ταυτόχρονα ο Υμηττός, αλλά και η Πεντέλη και όποιος άλλος ζωτικός χώρος πράσινου, που οφείλουμε να διατηρήσουμε και βελτιώσουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε την Πολιτεία να κάνει το καλύτερο δυνατόν άμεσα για να σταματήσει το κακό, τους πολίτες να συνδράμουν όπως μπορούν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να οργανώσουμε πολύ πιο αποτελεσματικό μηχανισμό στον Δήμο μας, για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ιδίως για την προστασία των χώρων πράσινου από την φωτιά, προστατεύοντας ανάλογα τη ζωή και περιουσία των πολίτων.

Γ. Δαουλάρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης "Δάφνη-Υμηττός, Πόλη Φωτεινή"